Datacenter Services

Voor de KMO’s die vandaag niet meer wensen te investeren in een eigen server maar hier wel nog de behoefte aan hebben voor het gebruik van bepaalde programma’s, bieden wij de mogelijkheid om in ons datacenter op een server te kunnen werken. Hier lease je als het ware een plaats op één van onze servers. Een groot voordeel hiervan is dat u niet meer hoeft te investeren in de aankoop en het onderhoud van de server. Ook het uitvoeren van updates m.b.t. de server en diens software hoeft u niet te doen. Deze zaken nemen wij voor onze rekening.  

Wist u dat u op in dit verhaal steeds de laatste Microsoft Office pakketten en OS kan gebruiken, zonder meerkost? Via remote desktop access (RDS) kan u steeds eenvoudig connectie maken naar uw werkomgeving die zich bevindt op de terminal server.

Om u te authentiseren kan u gebruik maken van alle betrouwbare voordelen van AD (Active Directory) om veilig te werken. Op deze systemen is er uiteraard een performante firewall aangesloten, is Antivirus up-to-date en wordt er 2x per dag een backup (waarbij restore mogelijkheden regelmatig getest worden) genomen, zodat uw vol vertrouwen weet dat uw omgeving veilig, performant en betrouwbaar is. Alleen wie u toegang verschaft kan aan uw data en door AD kan dit eenvoudig in kaart gehouden worden om u te helpen met uw GDPR-verplichtingen.

Heeft u reeds een bestaande omgeving, maar wil toch graag de overstap maken? Wij zorgen voor de migratie en zorgen dat u via internet vanop uw pc of Mac kan verbinden naar uw nieuwe omgeving.

Al uw instellingen en keuzes worden gedocumenteerd zodat u bij vragen steeds op een vlotte ondersteuning kan rekenen.

In ons datacenter kunnen wij een hoge internetsnelheid aanbieden, u zal het gevoel hebben dat de server fysiek aanwezig is bij u. De high speed internetlijnen in ons datacenter zijn 200Mbit up en down, gegarandeerd. Een gemiddelde Proximus internetlijn is 20 à 30 Mbit up en 25 Mbit down. Wanneer er een stroomonderbreking zou plaats vinden in ons datacenter zijn er noodgeneratoren en UPS ’en die ervoor zullen zorgen dat er geen connectiviteitsverlies is.

Kortom voor een kleine prijs geniet u van de grote functionaliteiten van een eigen server. Hoeveel zelfstandigen/KMO hebben vandaag deze mogelijkheden?

Bij een public cloud wordt er gebruik gemaakt van een gedeelde infrastructuur. De gebruiker is geen eigenaar van de hardware en heeft geen toegang tot de plaats waar de hardware staat. De leverancier van uw public cloud zorgt voor de updates en het onderhoud van de omgeving. U betaald per gebruiker en per gebruikte opslagcapaciteit. (Voorbeelden: Dropbox – Microsoft Azure -O365 mail)

Dit alles is geen nieuwe technologie, ook al gebruiken we wel de nieuwste mogelijkheden. Hierdoor beschikken wij met ons team van specialisten over de nodige competenties en ervaring om u als klant naar de juiste setup voor u te begeleiden.