Security & Netwerken

Netwerkbeveiliging was nog nooit zo belangrijk als nu. Cyberaanvallen komen vaker voor en de privacyregelgeving (GDPR/AVG) wordt steeds strenger. U garandeert dat bedrijfsgegevens en gevoelige data binnen uw netwerk blijven en enkel toegankelijk zijn voor vertrouwde gebruikers en apparaten. Daarom maken wij gebruik van professionele firewalls van onder andere het merk “WatchGuard”. Deze firewalls dragen bij aan een veilig netwerk.

 

Ook helpen wij onze klanten met het opzetten van nieuwe netwerken of het versterken van een netwerk. Dit netwerk verbindt uw Microsoft Windows PC, Mac (iMac of MacBook), server en alle andere apparaten lokaal (LAN) met elkaar en met het internet (WAN). Deze internetverbinding kan bestaan uit 1 of meer internetlijnen van bv. Proximus, Telenet, … (Multi-WAN). Uw netwerk connectie kan via patching van UTP kabels gebeuren naar een switch of router, of gewoon via Wi-Fi naar een AP (acces point) die met de switch/router verbonden is. Voor extra veiligheid kunnen we de wifi opsplitsen in een eigen en een guest netwerk voor uw gasten.

 

Behalve de fysieke of draadloze verbinding, behoren ook de apparaten tot het netwerk. En elk netwerk is maar zo veilig als zijn zwakste schakel. Rust daarom ook je pc uit met een goede antivirus, gebruik de ingebouwde firewall, en zorg dat de firmware van je hardware en alle software up-to-date is. Je laptop en smartphone kan je nog extra beschermen door deze te beheren via een “Mobile Device Management”-oplossing (MDM). Wanneer deze verloren of gestolen is, kan je traceren waar ongeveer deze zich bevindt en zelfs op afstand wissen indien nodig.

 

Om betrouwbare netwerkoplossingen te kunnen bieden werken wij enkel met A-merken zoals Cisco, Netgear, HP, Dell, … .

 

   

 

Dit is best heel wat en zonder de nodige ervaring en specialisatie een hele uitdaging om van dit alles een performant, betrouwbaar en veilig systeem te maken. Gelukkig kan u als zelfstandig ondernemer of KMO bij Disprimo als betrouwbare partner en specialist terzake terecht voor onderhoud en ondersteuning om van uw netwerk een veilige en performante omgeving te maken, klaar om veilig te connecteren van het internet naar uw zaak (via VPN) of naar uw private of public cloud en uw it bekommernissen te vergeten.

 

Wil je zelf niet investeren in alle beveiligingen, maar toch een vinger aan de pols houden? Geen probleem, u kan in ons datacenter uw eigen cloud uitbouwen.

 

Ben je zelf goed onderlegt, maar heb je graag een second opinion, een audit of gewoon graag iemand waarop je kan terugvallen bij vragen? Ook dan kan je bij ons terecht.

 

Tot slot nog enkele tips :

 

Zorg ook voor een goede oplossing voor de controle op uw mails via antivirus en anti-spam.

 

Weet dat uw laatste redding vaak uw backup is. Zorg dat deze zeker betrouwbaar is en test deze regelmatig. Backups via producten zoals Veeam laten vaak zelfs toe om binnen enkele minuten terug up-and-running te zijn indien uw server helemaal om zeep is.

 

Als je een UPS hebt, hang dan je belangrijkste netwerkcomponenten hier ook op. Bij stroomuitval kan je dan nog alles correct afsluiten.