Vanaf heden beperkt Dropbox Basic haar gebruikers tot slechts 3 apparaten.

Dropbox gebruikers met een gratis account mogen de cloud opslag nog maar met maximaal drie apparaten verbinden. De betaalde accounts hebben een dergelijke limiet niet.

Dropbox heeft heel heimelijk en stilletjes een nieuwe beperking voor gebruikers met een gratis account ingevoerd. Zij mogen vanaf heden maar maximaal drie apparaten met de cloud dienst verbinden. Het goede nieuws: als je eerder al met meer dan drie apparaten werkte, mag je die blijven gebruiken. Maar andere pc’s en smartphones kun je daar met een basisaccount dan niet meer aan toevoegen. Betalende Plus- en Professional-klanten blijven verder zo veel apparaten aan hun Dropbox account kunnen koppelen als ze maar willen.

De nieuwe limiet is snel bereikt, want mobiele apparaten tellen ook mee. Als je een smartphone, tablet en pc met Dropbox hebt verbonden en daar dan nog een werk pc aan wil toevoegen, moet je in de toekomst betalen. Je kunt de verschillende apparaten ook altijd nog af- en weer aanmelden, maar echt handig is dat niet.

Deze maatregel moet de gratis gebruikers ertoe bewegen wat geld voor deze service over te hebben. Het Plus account met 1 terabyte opslagruimte kost 9,99 euro per maand (of 99 euro per jaar). Het Professional account met 2 TB kost maandelijke 19,99 euro (of 199 euro per jaar).
De Dropbox Business Standaard account met 3 TB opslagruimte kost 10 euro per gebruiker (of 120 euro per jaar) . Het Dropbox Business Advanced account met ongelimiteerde opslag kost 15 euro per maand (of 180 euro per jaar). Dropbox Business is aan te kopen vanaf 3 gebruikers.