Nieuws

Google tips and tricks

Na een hele dag opzoekingen in Google die ene tab gesloten die je een paar uur eerder al had geopend om later te bekijken? Opzoek naar handige tips om iets specifiek op te zoeken?
Met onderstaande tips vind je misschien meteen wat je zoekt!

 

1. Handige zoekhistoriek
Na een hele dag opzoekingen in google die ene tab gesloten die je een paar uur eerder al had geopend om later te bekijken? Je kan de geschiedenis van je browser openen (druk CTRL+H), maar als je niet meer juist weet hoe de site noemt kan dit zeer tijdrovend zijn. Google houd een handige historiek bij met tijdaanduiding.
https://www.google.be/history

2. Expliciete zin
Laten we zeggen dat u op Google zoekt naar inhoud over inbound marketing. In plaats van alleen inkomende marketing in het zoekvak van Google te typen, zult u waarschijnlijk beter kunnen zoeken naar de zin. Om dit te doen, plaatst u de zoekterm eenvoudig tussen dubbele aanhalingstekens.
Voorbeeldzoekopdracht: "inbound marketing"

3. Woorden uitsluiten
Laten we zeggen dat u wilt zoeken naar inhoud over inbound marketing, maar u wilt resultaten uitsluiten die de term reclame bevatten. Om dit te doen, gebruikt u gewoon het - teken voor het woord dat u wilt uitsluiten.
Voorbeeldzoekopdracht: inbound marketing-adverteren

4. Dit OF dat
Wanneer u een zoekopdracht uitvoert, neemt Google standaard alle voorwaarden op die in de zoekopdracht zijn opgegeven. Als u op zoek bent naar een of meer van de overeenkomende termen, kunt u de operator OR gebruiken. (Opmerking: de OR moet een hoofdletter hebben).
Voorbeeldzoekopdracht: inbound marketing OF advertenties

5. Woorden in de tekst
Als u een webpagina wilt vinden waarin alle termen die u zoekt in de tekst van die pagina worden weergegeven (maar niet noodzakelijk naast elkaar), typt u allintext: direct gevolgd door woorden of woordgroepen.
Voorbeeldzoekopdracht: allintext: IT solutions kontich totaaloplossingen

6. Woorden in de tekst + titel, URL etc.
Als u een webpagina wilt zoeken waarin een term in de tekst van die pagina voorkomt en een andere term elders op de pagina, zoals de titel of URL, typ dan die eerste term in gevolgd door intext: direct gevolgd door de andere term.
Voorbeeldzoekopdracht: neil diamond intext: red sox

7. Woorden in de titel
Wilt u een webpagina vinden met bepaalde woorden in de titel (maar niet noodzakelijk naast elkaar)? Typ allintitle: direct gevolgd door woorden of zinsdelen.
Voorbeeldzoekopdracht: allintitle: ICT Solutions kmo

8. Woorden in de TItle + tekst, URL, etc.
Wilt u een webpagina vinden met een term in de titel van die pagina en wordt een andere term elders op de pagina weergegeven, zoals in de tekst of de URL? Typ die eerste term in gevolgd door intitle: onmiddellijk gevolgd door de andere term.
Voorbeeldzoekopdracht: griepfoto intitle: advies

9. Woorden in de URL
Als u pagina's wilt vinden met uw zoekopdracht in de URL, typt u allinurl: onmiddellijk gevolgd door uw zoekopdracht.
Voorbeeldzoekopdracht: allinurl: disprimo referenties

10. Hoe te zoeken binnen een website
Vaak wilt u een specifieke website doorzoeken op inhoud die overeenkomt met een bepaalde zin. Zelfs als de site geen ingebouwde zoekfunctie ondersteunt, kunt u Google gebruiken om op de site naar uw term te zoeken. Gebruik gewoon de site: somesite.com modifier. (Lees dit blogbericht om te leren hoe u dit in meer detail kunt doen.)
Voorbeeldzoekopdracht: site: www.smallbusinesshub.com "inbound marketing"

11. Gerelateerde zoekopdracht
Als u nieuwe websites wilt vinden met vergelijkbare inhoud als een website die u al kent, kunt u de gerelateerde: somesite.com-modifier gebruiken.
Voorbeeldzoekopdracht: related: belgium.be

12. Een pagina die naar een andere pagina linkt
Laten we zeggen dat u naar elke website wilt zoeken die een BuzzFeed-artikel citeert op hun website. Gebruik hiervoor de opdracht link:, gevolgd door de naam van een pagina. Google geeft u alle pagina's die linken naar de officiële website van BuzzFeed. Hoe specifieker de URL is, hoe minder, meer gerichte resultaten u krijgt.
Voorbeeldzoekopdracht: link: buzzfeed

13. Gelijkaardige woorden en synoniemen
Stel dat u een woord wilt opnemen in uw zoekopdracht, maar ook resultaten wilt opnemen die soortgelijke woorden of synoniemen bevatten. Gebruik hiervoor de ~ voor het woord.
Voorbeeldzoekopdracht: "inkomende marketing" ~ professional

14. Woorddefinities
Als u snel de definitie van een woord of zin op moet zoeken, gebruikt u gewoon de opdracht define:. U kunt naar de uitspraak van het woord luisteren door op het megafoonpictogram te drukken.
Voorbeeldzoekopdracht: define: plethora

15. Ontbrekende woorden
Ooit een woord of twee vergeten van een specifieke zin, songtekst, film citaat of iets anders? U kunt een asterisk * als jokerteken gebruiken, waarmee u het ontbrekende woord in een zin kunt vinden.
Voorbeeldzoekopdracht: much * about nothing

16. Nieuws op een specifieke locatie
Als u op zoek bent naar nieuws met betrekking tot een specifieke locatie, kunt u de opdracht location: gebruiken om te zoeken in Google Nieuws voor verhalen afkomstig van die locatie.
Voorbeeldzoekopdracht: star wars location: london

17. Specifieke documentsoorten
Als u resultaten zoekt die van een specifiek type zijn, kunt u het bestandstype modifier gebruiken :. U wilt bijvoorbeeld alleen PowerPoint-presentaties vinden die betrekking hebben op inbound marketing.
Voorbeeldzoekopdracht: "inbound marketing" filetype: ppt

18. Vertalingen
Wil je een eenvoudig woord of zin van de ene taal naar de andere vertalen? U hoeft niet naar een vertaalwebsite te gaan. Zoek gewoon [woord] naar [taal].
Voorbeeldzoekopdracht: vertaal ziekenwagen naar engels

19. Postcode opzoeken
Als u de postcode van een adres moet opzoeken, zoekt u gewoon naar de rest van het adres, inclusief de naam van het dorp of de stad en de staat, provincie of land. Het levert resultaten op met een postcode (indien van toepassing),
Voorbeeldzoekopdracht: Pauwhoestraat 15, Kontich

20. Numerieke bereiken
Dit is een zelden gebruikte maar zeer nuttige tip. Laten we zeggen dat u resultaten wilt vinden die een reeks getallen bevatten. Je kunt dit doen door de X..Y-modifier te gebruiken (voor het geval dit moeilijk te lezen is, wat er tussen de X en Y zit, zijn twee perioden). Dit type zoekopdracht is jarenlang nuttig (zoals hieronder weergegeven), prijzen of overal waar u een reeks getallen wilt opgeven.
Voorbeeldzoekopdracht: president 1940..1950

21. Rekenmachine
De volgende keer dat u een snelle berekening moet uitvoeren, hoeft u in plaats van de rekenmachine-applet op te voeren, uw uitdrukking gewoon in Google te typen.
Voorbeeldzoekopdracht: 48512 * 1.02

22. Zoek een pagina die naar een andere pagina linkt
Deze Google-zoektip is een beetje duister. In plaats van naar een specifieke pagina te zoeken, zoekt u naar een pagina die naar een specifieke pagina linkt. Denk er zo over na. Als u wilt zien wie een artikel uit de New York Times op hun site heeft geciteerd, gebruikt u deze truc om alle sites te vinden die ernaar verwijzen. De syntaxis is hieronder.
Voorbeeldzoekopdracht: link: nytimes.com

Dat geeft alle pagina's terug die verwijzen naar de officiële website van de New York Times. De URL aan de rechterkant kan praktisch alles zijn. Houd er echter rekening mee dat hoe specifieker het is, hoe minder resultaten u krijgt. We weten dat niet veel mensen deze Google-zoektrick waarschijnlijk zullen gebruiken, maar het kan voor sommigen heel nuttig zijn.

23. Gebruik de jokerteken asterisk
De asterisk-wildcard is een van de meest bruikbare in de lijst. Dit is hoe het werkt. Wanneer u een asterisk gebruikt in een zoekterm op Google Zoeken, laat dit een plaats houder achter die mogelijk automatisch door de zoekmachine wordt ingevuld. Dit is een briljante manier om liedteksten te vinden als je niet alle woorden kent. Laten we naar de syntaxis kijken.
Voorbeeldzoekopdracht: "Come * right now* me"

Voor jou of mij kan dat op onzin lijken. Google zoekt echter naar die zin, wetende dat de sterretjes elk woord kunnen zijn. Vaker wel dan niet zal je merken dat deze verwijzen naar songteksten van The Beatles "Come Together" en dat is wat de zoekopdracht je zal vertellen.

Indien u vragen heeft over bovenstaande tips, contacteer ons dan gerust via support@disprimo.be of 03 451 52 53 Succes! :-)